Bug 36541 - Standby animation and progress bar not visible if page is too large
Standby animation and progress bar not visible if page is too large
Status: RESOLVED WONTFIX
Product: UCS
Classification: Unclassified
Component: UMC - Domain management (Generic)
UCS 4.1
Other Linux
: P5 normal (vote)
: UCS 4.1-x
Assigned To: UMC maintainers
:
: 36740 39908 40251 42280 (view as bug list)
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-11-10 14:50 CET by Alexander Kläser
Modified: 2019-01-03 07:20 CET (History)
6 users (show)

See Also:
What kind of report is it?: ---
What type of bug is this?: ---
Who will be affected by this bug?: ---
How will those affected feel about the bug?: ---
User Pain:
Enterprise Customer affected?:
School Customer affected?:
ISV affected?:
Waiting Support:
Ticket number:
Bug group (optional): Design, Usability
Max CVSS v3 score:


Attachments
Screenshot when opening a user (154.99 KB, image/png)
2014-11-10 14:50 CET, Alexander Kläser
Details
Screenshot when moving objects (87.14 KB, image/png)
2015-11-11 15:06 CET, Florian Best
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Alexander Kläser univentionstaff 2014-11-10 14:50:17 CET
When opening a user, there is currently just an empty page which is shown. The cause for this seems to be that the content is loaded dynamically and the DOM node of the user page shows a height of 0.
Comment 1 Alexander Kläser univentionstaff 2014-11-10 14:50:41 CET
Created attachment 6333 [details]
Screenshot when opening a user
Comment 2 Alexander Kläser univentionstaff 2014-11-17 12:06:22 CET
*** Bug 36740 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Alexander Kläser univentionstaff 2014-11-17 12:59:51 CET
(In reply to Alexander Kläser from comment #2)
> *** Bug 36740 has been marked as a duplicate of this bug. ***

In case the height is not 0, it may also be that the page is too large such that the centered animation graphic is not visible on the display (cf. Bug 36740).
Comment 4 Stefan Gohmann univentionstaff 2014-12-05 08:17:41 CET
(In reply to Alexander Kläser from comment #0)
> When opening a user, there is currently just an empty page which is shown.
> The cause for this seems to be that the content is loaded dynamically and
> the DOM node of the user page shows a height of 0.

Instead of showing the animation, we should rather make it so fast that a animation is unnecessary.
Comment 5 Florian Best univentionstaff 2014-12-05 09:01:49 CET
(In reply to Stefan Gohmann from comment #4)
> (In reply to Alexander Kläser from comment #0)
> > When opening a user, there is currently just an empty page which is shown.
> > The cause for this seems to be that the content is loaded dynamically and
> > the DOM node of the user page shows a height of 0.
> 
> Instead of showing the animation, we should rather make it so fast that a
> animation is unnecessary.

yes, but we have to do both. Sometimes it's not in our hand because the user have e.g. a very slow internet connection with timeouts.
Comment 6 Stefan Gohmann univentionstaff 2014-12-05 09:09:11 CET
(In reply to Florian Best from comment #5)
> > Instead of showing the animation, we should rather make it so fast that a
> > animation is unnecessary.
> 
> yes, but we have to do both. Sometimes it's not in our hand because the user
> have e.g. a very slow internet connection with timeouts.

As far as I remember we disabled the animation on purpose. We should at least ensure that no animation is shown in most cases.
Comment 7 Florian Best univentionstaff 2015-11-11 15:06:55 CET
Created attachment 7283 [details]
Screenshot when moving objects

The same problem exists when moving objects.
Comment 8 Alexander Kläser univentionstaff 2015-11-12 13:34:20 CET
*** Bug 39908 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 9 Alexander Kläser univentionstaff 2015-12-15 11:56:31 CET
*** Bug 40251 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 10 Alexander Kläser univentionstaff 2016-01-25 12:47:21 CET
Has been reported by Peter, as well. Setting to errata level.
Comment 11 Alexander Kläser univentionstaff 2016-01-25 12:47:56 CET
This is especially annoying on smaller screens.
Comment 12 Alexander Kläser univentionstaff 2016-09-06 13:41:57 CEST
*** Bug 42280 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 13 Stefan Gohmann univentionstaff 2019-01-03 07:20:56 CET
This issue has been filled against UCS 4.1. The maintenance with bug and security fixes for UCS 4.1 has ended on 5st of April 2018.

Customers still on UCS 4.1 are encouraged to update to UCS 4.3. Please contact
your partner or Univention for any questions.

If this issue still occurs in newer UCS versions, please use "Clone this bug" or simply reopen the issue. In this case please provide detailed information on how this issue is affecting you.