Bug 44682 - App Center uses outdated cache upon opening UMC module
App Center uses outdated cache upon opening UMC module
Status: NEEDMOREINFO
Product: UCS
Classification: Unclassified
Component: App Center
UCS 4.2
Other Linux
: P5 normal with 2 votes (vote)
: ---
Assigned To: App Center maintainers
App Center maintainers
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-05-23 21:38 CEST by Erik Damrose
Modified: 2019-09-19 08:52 CEST (History)
2 users (show)

See Also:
What kind of report is it?: Bug Report
What type of bug is this?: 5: Major Usability: Impairs usability in key scenarios
Who will be affected by this bug?: 5: Will affect all installed domains
How will those affected feel about the bug?: 2: A Pain – users won’t like this once they notice it
User Pain: 0.286
Enterprise Customer affected?:
School Customer affected?:
ISV affected?:
Waiting Support:
Ticket number:
Bug group (optional):
Max CVSS v3 score:


Attachments
Single Master Environment (Update is shown, but no update button) (72.31 KB, image/png)
2017-07-03 10:40 CEST, Sönke Schwardt-Krummrich
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Erik Damrose univentionstaff 2017-05-23 21:38:52 CEST
A new app has been published and i want to install it. So i start my UCS server, log into UMC and open the App Center. But the app is not displayed correctly.

I have to close and reopen the app center module before the app is displayed correctly.

Reproducer: My UCS 4.2e0; start UCS, open UMC App Center. Search owncloud: The owncloud 9.1 App is found. The new owncloud X App is only shown after i close and reopen the UMC App Center module.

One can see that an outdated cache is used, because the renamed 'owncloud 9.1' app was named 'owncloud' before...
Comment 1 Sönke Schwardt-Krummrich univentionstaff 2017-07-03 10:40:48 CEST
Created attachment 8991 [details]
Single Master Environment (Update is shown, but no update button)

A partner had a similar problem on several machines and I was able to reproduce this on his system: UCS 4.2-1e76 Single-Master (no other

An OX update was shown in the main screen, and the screenshot shown a new version for the app but there is no "update"-button. A second and a third browser with a completely new session does not show any change. The button is still missing.

If the appcenter module is closed and reopened (same UMC session!), the update button appears.

I'm not sure if customers will find this "solution"/"workaround" on their own, so I think we should fix this issue.
Comment 2 Nico Gulden univentionstaff 2019-09-04 17:09:41 CEST
No new reports since 2017. Has this behaviour been observed lately?