Bug 41010 - Misleading information regarding "Installed"-Section in app center
Misleading information regarding "Installed"-Section in app center
Status: CLOSED FIXED
Product: UCS
Classification: Unclassified
Component: App Center
UCS 4.1
Other Linux
: P2 normal (vote)
: UCS 4.2-3
Assigned To: Dirk Wiesenthal
Felix Botner
:
Depends on:
Blocks: 45743
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-04-06 16:42 CEST by Michel Smidt
Modified: 2017-11-28 17:26 CET (History)
3 users (show)

See Also:
What kind of report is it?: Bug Report
What type of bug is this?: 5: Major Usability: Impairs usability in key scenarios
Who will be affected by this bug?: 4: Will affect most installed domains
How will those affected feel about the bug?: 2: A Pain – users won’t like this once they notice it
User Pain: 0.229
Enterprise Customer affected?: Yes
School Customer affected?:
ISV affected?:
Ticket number:
Bug group (optional): Usability
Max CVSS v3 score:


Attachments
Misleading information regarding "Installed"-Section in appcenter (268.00 KB, image/png)
2016-04-06 16:43 CEST, Michel Smidt
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Michel Smidt univentionstaff 2016-04-06 16:42:17 CEST
Customer assumed the application "Windows-kompatibler Fileserver" was installed locally. He told me: "It was automatically installed." but apparently it was installed on an other fileserver in the domain. So, the information is a bit misleading regarding the "Installed"-Section in the app center. Maybe it would be better to add a second section "Installed in domain" or a flag "Not locally installed."
Comment 1 Michel Smidt univentionstaff 2016-04-06 16:43:14 CEST
Created attachment 7581 [details]
Misleading information regarding "Installed"-Section in appcenter
Comment 2 Florian Best univentionstaff 2017-06-28 14:53:00 CEST
There is a Customer ID set so I set the flag "Enterprise Customer affected".
Comment 3 Dirk Wiesenthal univentionstaff 2017-11-21 17:01:47 CET
Fixed in
  univention-appcenter (6.0.10-22)

Fixed by changing the wording from "Installed" to "Installed on any UCS server in the domain". But only if there are Apps installed on another UCS server. Otherwise this text is more misleading than the first one.

Only happens in the "Global App Center Environments", so we should not confuse the rest.
Comment 4 Felix Botner univentionstaff 2017-11-22 14:38:45 CET
please rebuild in ucs4.2-3
Comment 5 Dirk Wiesenthal univentionstaff 2017-11-23 17:52:13 CET
Rebuilt as
  univention-appcenter 6.0.11-1A~4.2.0.201711231631
Comment 6 Felix Botner univentionstaff 2017-11-24 12:38:14 CET
please add a third category "Installed in domain".

Local apps are listed in "Installed"
Apps that are installed on a different server a listed in "Installed in domain".
Apps that are installed locally and on another server are listed in both.
Comment 7 Dirk Wiesenthal univentionstaff 2017-11-24 14:36:49 CET
Fixed in
  univention-appcenter 6.0.11-2A~4.2.0.201711241353

The "Next"/"Back" Buttons seem to be a bit broken but not completely...

The category is shown at the start but then disappears if unused.
Comment 8 Felix Botner univentionstaff 2017-11-24 15:40:21 CET
(In reply to Dirk Wiesenthal from comment #7) 
> The category is shown at the start but then disappears if unused.

i do not like that, please check if it is possible to hide all categories during the loading phase, if this is not possible, please revert
Comment 9 Dirk Wiesenthal univentionstaff 2017-11-27 10:07:50 CET
Fixed in
  univention-appcenter (6.0.11-3)
Comment 10 Felix Botner univentionstaff 2017-11-27 10:51:00 CET
(In reply to Dirk Wiesenthal from comment #9)
> Fixed in
>   univention-appcenter (6.0.11-3)

this is what is was lokking for, great

OK - changelog
OK - univention-appcenter
OK - tested with 4.2-2
Comment 11 Erik Damrose univentionstaff 2017-11-28 17:26:39 CET
UCS 4.2-3 has been released.