Bug 43130 - samba-tool dbcheck --fix fails: "No such Base DN:"
samba-tool dbcheck --fix fails: "No such Base DN:"
Status: RESOLVED WONTFIX
Product: UCS
Classification: Unclassified
Component: Samba4
UCS 4.1
Other Linux
: P5 normal (vote)
: ---
Assigned To: Samba maintainers
https://lists.samba.org/archive/samba...
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-12-07 14:30 CET by Arvid Requate
Modified: 2019-01-03 07:23 CET (History)
2 users (show)

See Also:
What kind of report is it?: Bug Report
What type of bug is this?: 3: Simply Wrong: The implementation doesn't match the docu
Who will be affected by this bug?: 4: Will affect most installed domains
How will those affected feel about the bug?: 1: Nuisance – not a big deal but noticeable
User Pain: 0.069
Enterprise Customer affected?: Yes
School Customer affected?: Yes
ISV affected?:
Waiting Support:
Ticket number: 2016120521000588
Bug group (optional):
Max CVSS v3 score:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Arvid Requate univentionstaff 2016-12-07 14:30:33 CET
In addition to Bug 43126:

In two customer environments (one UCS@school and one plain UCS) we found the following error, which samba-tool dbcheck (from samba 4.5.1) cannot fix:
============================================================================
[root@dc01 ~]# samba-tool dbcheck --fix
Checking 541 objects
ERROR: incorrect GUID component for member in object CN=fs_suporte,CN=Groups,DC=example,DC=com - <GUID=e2995b216e22994eb2ea9d0afb44399b>;<RMD_ADDTIME=130812597670000000>;<RMD_CHANGETIME=130812957120000000>;<RMD_FLAGS=1>;<RMD_INVOCID=e85471bb5ef02842a8f49fa380702a12>;<RMD_LOCAL_USN=4832>;<RMD_ORIGINATING_USN=4832>;<RMD_VERSION=1>;<SID=010500000000000515000000ba8d78dd5e73d766f6c109757c040000>;CN=ZXXX,CN=Users,DC=example,DC=com
unable to find object for DN CN=XXX,CN=Users,DC=example,DC=com - (No such Base DN: CN=XXX,CN=Users,DC=example,DC=com)
Not removing dangling forward link
============================================================================

See https://bugzilla.samba.org/show_bug.cgi?id=12297 , which is claimed to be fixed in samba 4.5.2 although the comments there suggest otherwise. Maybe the other patch for https://bugzilla.samba.org/show_bug.cgi?id=12385 helps.
Comment 1 Arvid Requate univentionstaff 2016-12-07 15:06:24 CET
And this might be the root of the problem that samba-tool detects (but fails to fix):

https://bugzilla.samba.org/show_bug.cgi?id=12385 - patch in Samba 4.5.2
Comment 2 Stefan Gohmann univentionstaff 2019-01-03 07:23:40 CET
This issue has been filled against UCS 4.1. The maintenance with bug and security fixes for UCS 4.1 has ended on 5st of April 2018.

Customers still on UCS 4.1 are encouraged to update to UCS 4.3. Please contact
your partner or Univention for any questions.

If this issue still occurs in newer UCS versions, please use "Clone this bug" or simply reopen the issue. In this case please provide detailed information on how this issue is affecting you.