Bug 44783 - Opening the "App Center" is too slow
Opening the "App Center" is too slow
Status: CLOSED FIXED
Product: UCS
Classification: Unclassified
Component: App Center
UCS 4.2
Other Linux
: P5 normal (vote)
: UCS 4.2-3-errata
Assigned To: Dirk Wiesenthal
Felix Botner
:
Depends on:
Blocks: 46821
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-06-13 20:24 CEST by Michel Smidt
Modified: 2018-04-13 13:40 CEST (History)
1 user (show)

See Also:
What kind of report is it?: Bug Report
What type of bug is this?: 2: Improvement: Would be a product improvement
Who will be affected by this bug?: 4: Will affect most installed domains
How will those affected feel about the bug?: 1: Nuisance – not a big deal but noticeable
User Pain: 0.046
Enterprise Customer affected?: Yes
School Customer affected?: Yes
ISV affected?:
Waiting Support:
Ticket number:
Bug group (optional): Usability
Max CVSS v3 score:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Michel Smidt univentionstaff 2017-06-13 20:24:33 CEST
Opening the UMC module "App Center" feels very slow.
If you just have a common internet connection like 16 MBit/s it needs ages.
Comment 1 Florian Best univentionstaff 2017-06-28 14:53:16 CEST
There is a Customer ID set so I set the flag "Enterprise Customer affected".
Comment 2 Dirk Wiesenthal univentionstaff 2018-02-06 11:22:10 CET
Along with Bug#45796, I tried to make the cache more robust. At least it is faster now. It may still be "too slow", but at least it improved.

What would one expect as startup time? Now, it does not take "ages" in some situations.

Fixed in
  univention-appcenter 6.0.11-13A~4.2.0.201802061112
Comment 3 Felix Botner univentionstaff 2018-02-08 18:53:40 CET
can't really tell if it is faster now and to big of a change for a code review, but test are good ...

OK - test
OK - UMC Appcenter still works
OK - merged to 4.3
OK - YAML
Comment 4 Arvid Requate univentionstaff 2018-02-14 13:31:36 CET
<http://errata.software-univention.de/ucs/4.2/285.html>